Κυριακή, 17 Δεκέμβριος 2017
Home / Δοκιμάζουμε / Γλυκά / Ζούμε όμορφα με κορμό σοκολάτας

Ζούμε όμορφα με κορμό σοκολάτας

Το Ζούμε όμορφα μοιράζετε μαζί σας,  μια απίστευτη συνταγή για κορμό σοκολάτα.

Τα υλικά της συνταγής είναι τα εξής:

Για το παντεσπάνι θα χρειαστούμε:

  • 5 αυγά
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο δύο φορές)
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • Για τη γέμιση
  • 1½ φλ. μαρμελάδα φράουλα
  • Για την επικάλυψη
  • 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • λίγες φράουλες για το γαρνίρισμα
  • λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα

Παντεσπάνι

Στον κάδο του μίξερ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε  για 7΄-8΄, να φουσκώσουν και να γίνουν σαν μια παχιά κρέμα.

Στην συνέχει, εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ και διπλώνουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα, με προσοχή βέβαια για να μη χάσουμε τον όγκο των χτυπημένων αυγών.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα. Επίσης, θα βουτυρώνουμε ελαφρά και τη λαδόκολλα, ενώ παράλληλα αδειάζουμε το μείγμα μέσα και το απλώνουμε πολύ καλά με τη σπάτουλα για να είναι ισό-παχο παντού.

Αφήνουμε τον κορμό  στους 200°C για 10΄-12΄.

Όσο είναι ακόμα ζεστό και μαλακό απλώνουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο και την αλείφουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Βάζουμε επάνω το ψημένο παντεσπάνι και αφαιρούμε τη λαδόκολλα της λαμαρίνας. Περιχύνουμε με τη χλιαρή μαρμελάδα (της προτίμησης σας, εγώ συνιστώ φράουλα). Την απλώνουμε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια στο παντεσπάνι.

Ρολό

Με τη βοήθεια της λαδόκολλα τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Το αφήνουμε τυλιγμένο για να κρατήσει το σχήμα του μέχρι να κρυώσει τελείως. Έπειτα, κόβουμε ομοιόμορφα τις άκρες.

Τέλος, τοποθετούμε τον κορμό σε μια πιατέλα.

Περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας και το αλείφουμε καλά γύρω γύρω. Γαρνίρουμε τον κορμό με σαντιγί σε κορνέ και φρέσκιες φράουλες. Το παγώνουμε.

 Επικάλυψη με κρέμα σοκολάτας

Εάν θέλουμε μπορούμε να δώσουμε μια τελευταία πινελιά. Η επικάλυψη με κρέμα σοκολάτας θα απογειώσει τον κορμό.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ και προσθέτουμε το μέλι. Μόλις βράσει η κρέμα, τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε 1΄ και στη συνέχεια την ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά για να μπορούμε να αλείψουμε τον κορμό.

 

Check Also

Νόστιμα Χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα

Επιτέλους σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε τα καταπληκτικά μελομακάρονα!!! Τι λέτε …