Κυριακή, 17 Δεκέμβριος 2017
Home / Δοκιμάζουμε / Σπιτική λεμονάδα με δυόσμο και τζίντζερ

Σπιτική λεμονάδα με δυόσμο και τζίντζερ

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη

3/4 φλιτζανιού νερό

1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου, τα οποία να είναι κομμένα στο χέρι

1 κομμάτι τζίνζερ 2 με 3 εκ., καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

3 φλυτζάνια κρύο νερό

3/4 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (6 με 7 μεγάλα λεμόνια)

Για σερβίρισμα θα χρειαστούμε μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου καθώς, και ένα λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες.

Εκτέλεση

Αρχικά θα ετοιμάσουμε το σιρόπι:

Βάζουμε τα τέσσερα πρώτα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τη βάζουμε στην φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και να βράση το σιρόπι.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και το αφήνουμε μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλιώς βάζουμε το σιρόπι στο ψυγείο για 30 με 40 λεπτά ή άμα θέλουμε η λεμονάδα μας να έχει πιο έντονη γεύση αφήστε την για όλο το βράδυ.

Μόλις κρυώσει το σουρώνουμε και αφαιρούμε τα κομματάκια τζίντζερ και δυόσμου. Τέλος. Αναμιγνύουμε καλά σε μια μεγάλη κανάτα, κρύο νερό με το χυμό λεμονιού και το σιρόπι και έπειτα προσθέτουμε φύλλα δυόσμου και φέτες λεμονιού και τοποθετούμε την κανάτα στο ψυγείο.

 

 

Check Also

Νόστιμα Χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα

Επιτέλους σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε τα καταπληκτικά μελομακάρονα!!! Τι λέτε …