Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017
Home / Δοκιμάζουμε / Μαγειρική / Σκοτσέζικα Αυγά

Σκοτσέζικα Αυγά

Δοκιμά…zoome να φτιάξουμε Σκοτσέζικα Αυγά

Υλικά:

4 Αυγά

½ Κιλό κιμά από χοιρινά λουκάνικα

2 σκελίδες σκόρδο

1 φρέσκο κρεμμύδι

Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα

Κάρυ

Για το πανάρισμα:

1 αυγό

Αλεύρι

Φρυγανιά

Λάδι για το τηγάνισμα

Σερβίρεται με ρόκα και Σως Μουστάρδας.

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα αυγά για 8 με 10 λεπτά, τα καθαρίζουμε και τα αλευρώνουμε.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη από τα λουκάνικα  τα βάζουμε στο μπλέντερ  για να τα κάνουμε κιμά, χτυπώντας τα για 1-2 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά,  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το κάρυ. Πλάθουμε τον κιμά και με τη βοήθεια μιας  μεμβράνης ανοίγουμε το μείγμα σε τέσσερεις μικρούς δίσκους.

AYGA1

Γεμίζουμε τον κάθε δίσκο με ένα αυγό, τα πλάθουμε  σε μπαλάκι, και κλείνουμε  καλά τις ενώσεις με τα δάχτυλα σας.

Στο ένα μπολ τοποθετούμε το αυγό και χτυπημένο το ελαφρά, στο άλλο την φρυγανιά και σε ένα τρίτο το αλεύρι. Βουτάμε  το κάθε μπαλάκι πρώτα στο αλεύρι  μετά μέσα στο αυγό, και τέλος το καλύπτουμε με τη φρυγανιά.

Τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

Καλή Απόλαυση!

 

 

Check Also

Νόστιμη σπανακόπιτα

Τι πιο ωραίο και νόστιμο από μια παραδοσιακή σπανακόπιτα!!! Εμείς σας γράφουμε μια καταπληκτική συνταγή …