Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017
Home / Δοκιμάζουμε / Γλυκά / Συνταγή για Λαζαράκια

Συνταγή για Λαζαράκια

Το Σάββατο του Λαζάρου οι γυναίκες ζύμωναν μικρά ψωμάκια σε σχήμα σπαργανωμένου ανθρώπου, όπως απεικονιζόταν ο Λάζαρος στις εικόνες.  Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά

-1 κιλό αλεύρι σκληρό

-μισό φλιτζάνι ζάχαρη

-μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

-2 φλιτζάνια σταφίδα

-1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

-2 φακελάκια μαγιά ξηρή

-3 κοφτές κουτ. γλυκού κανέλα

-1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο

-γαρίφαλα ολόκληρα για το στόλισμα.

 

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και κάνουμε μια γουβίτσα στη μέση που θα τη γεμίσουμε με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη διαλυμένη μαγιά. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά χλιαρό νερό, μέχρι να έχουμε μια ζύμη σχετικά σφιχτή. Προσθέτουμε τα μπαχάρια, τις σταφίδες και τα καρύδια και ζυμώνουμε πολύ καλά. H τελική ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει καθόλου στα χέρια μας. Στρώνουμε το χαμηλό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και πλάθουμε ανθρωπάκια. Φτιάχνουμε μάτια, μύτη και στόμα χρησιμοποιώντας τα γαρίφαλα. Σκεπάζουμε το ταψί με βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε τα λαζαράκια να φουσκώσουν για μία ώρα. Ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: thecookbook.gr

Check Also

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Έφτασαν οι μέρες των Χριστουγέννων και πρέπει να αρχίζουμε όλες οι νοικοκυρές σιγά – σιγά …