Τρίτη, 22 Μάιος 2018
Home / Δοκιμάζουμε / Πεντανόστιμο παστίτσιο!!!

Πεντανόστιμο παστίτσιο!!!

Τι πιο νόστιμο από ένα παστίτσιο με σπιτική μπεσαμέλ για εσάς και την οικογένεια σας; Εμείς, σήμερα θα σας πούμε μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε και εσείς ένα νόστιμο παστίτσιο και να γλύφεται τα δάχτυλά σας!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε :

1 πακέτο μακαρόνια για πατσίτσιο

Υλικά που θα χρειαστούμε για την σάλτσα κιμά :

  • 800 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμ. ντοματάκια ή μια κονσέρβα από πολτό ντομάτας
  • 1/3 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι
  •  πιπέρι

Υλικά που θα χρειαστούμε για την σπιτική μπεσαμέλ :

  • 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ.  βούτυρο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1½ φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση σάλτσας κιμάς :

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Αφήνουμε να ψήνεται καλά για να μη χάνει τα υγρά του με το συνεχές ανακάτεμα. Περίπου για 10′. Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το καρότο και σοτάρουμε επιπλέον για 2΄-3΄, μέχρι να γίνουν διάφανα. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε για 1΄-2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Αφήνουμε την κανέλα ν’ αρωματίσει για 5΄ τον κιμά και την αφαιρούμε. Σκεπάζουμε τον κιμά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20′ μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως.

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ :

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ αδιάλυτο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, το βούτυρο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Αφήνουμε την κρέμα να δέσει περίπου 10΄. Αφού δέσει η μπεσαμέλ αποσύρουμε από τη φωτιά και με γρήγορες κινήσεις, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους. Ανακατεύουμε, να ενσωματώνεται κάθε κρόκος, και μετά προσθέτουμε τον επόμενο. Ρίχνουμε, τέλος, το 1 φλ. κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.Στην διάρκεια της εκτέλεσης της μπεσαμέλ, έχουμε βάλει και βράζουν τα μακαρόνια για περίπου 7′, ώστε να είναι έτοιμα μόλις φτιαχτεί και η μπεσαμέλ.

Εκτέλεση παστίτσιου :

Παίρνουμε ένα ταψί και το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια μας και από πάνω αδείαζουμε όλη την κατσαρόλα με την σάλτσα από τον κιμά και με μια σπάτουλα ή κουτάλα προσπαθούμε να καλύψουμε όλα τα μακαρόνια. Στην συνέχεια ρίχνουμε και όλη την μπεσαμέλ μας και κουνάμε καλά μέχρι να απλώσει παντού. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο μας κεφαλοτύρι και το τοποθετούμε στον φούρνο να ψηθεί για περίπου 40′.

Έτοιμο!!!

Εσείς τι λέτε πότε θα το φτιάξετε για τους αγαπημένους σας; Τόσο απλό και νόστιμο!!!

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

Check Also

Η Σαλάτα του Στέλιου / Μύρισε Ελλάδα με τον Στέλιο Βασιλακόπουλο

Το Cash & Carry 24 Hours, φροντίζει πάντα να μας προτείνει τις πιο λαχταριστές συνταγές! …