Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2018
Home / Μύρισε Ελλάδα / Μαγειρική / Πεντανόστιμη σαλάτα με φακές

Πεντανόστιμη σαλάτα με φακές

Φάκες ένα φαγητό με πολλές θρεπτικές ουσίες και πολύ σίδηρο που είναι το καλύτερο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Εσείς όμως που δεν θέλετε να τις τρώτε σε σούπα ξέρετε πως μπορείτε να τις φτιάξετε σαλάτα και να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Σας λέμε πώς όχι μόνο θα σας αρέσει αλλά θα θέλετε να τις φτιάχνετε καθημερινά.

Πάμε όμως να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε την νόστιμη σαλάτα μας με πολλά υλικά και πολλές θρεπτικές ουσίες.

Υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 250 γρ. φακές
  • Κύβος λαχανικών
  • 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι μαϊντανός  ψιλοκομμένος
  • ½ φλ. ξανθές σταφίδες Κορίνθου
  • ½ κ.γ. κάρι σε σκόνη
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • Αλάτι

Εκτέλεση της πολύχρωμης σαλάτας μας :

Ξεπλένουμε τις φακές και τις βάζουμε να βράσουν για 20΄ περίπου με τον κύβο και κρύο νερό, τόσο ώστε να τις σκεπάζει. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, περίπου 5΄ πριν αποσύρουμε από τη φωτιά. Σουρώνουμε και τα κρυώνουμε ελαφρά τα υλικά σε τρεχούμενο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και κατόπιν τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, ξερό και φρέσκο, τον μαϊντανό και τις σταφίδες. Αλατίζουμε τη σαλάτα, την καρυκεύουμε με το κάρι και την πάπρικα και την περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

 

 

Check Also

Η ιστορία της μπουγάτσας / Filo Filo

Επισκεφθήκαμε το μουγατσοπωλείο Filo Filo στην Καλλιθέα! Στο κατάστημα Filo Filo θα βρείτε την αυθεντική …