Πέμπτη, 19 Ιούλιος 2018
Home / Δοκιμάζουμε / Ομελέτα φούρνου με ασπράδια

Ομελέτα φούρνου με ασπράδια

Υλικά που θα χρειαστούμε για την νόστιμη και πρωτεινούχα ομελέτα μας είναι :

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο (χωρισμένες σε 2 κ.σ.+ 2 κ.σ.)
  • 6 κ.σ. βρώμη (χωρισμένες σε 3 κ.σ.+ 3 κ.σ.)
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή σε φέτες
  • 200 γρ. χωριάτικο ημίσκληρο τυρί
  • 200 γρ. νιβατό
  • 12 ασπράδια
  • 1 κ.σ. μπέικιν
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σχοινόπρασσο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C  στον αέρα. Με 2 κ.σ. ελαιόλαδο λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και με ένα απορροφητικό χαρτί απλώνουμε το ελαιόλαδο στο πυρίμαχο ταψί και αφαιρούμε το περιττό ελαιόλαδο.  Ρίχνουμε 3 κ.σ. βρώμη στο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια του πυρίμαχου. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, παράλληλα ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Στη συνέχεια κόβουμε τη γαλοπούλα και το τυρί σε κυβάκια  και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για 2-4 λεπτά και βγάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα υλικά στο πυρίμαχο και απλώνουμε με την ξύλινη κουτάλα ομοιόμορφα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια, το μπέικιν, την υπόλοιπη βρώμη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το μπέικιν και περιχύνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκέυος μας. Ύστερα κουνάμε ελαφρά το πυρίμαχο μέχρι να απλωθεί το μείγμα παντού και ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με σχοινόπρασο.

Καλή σας απόλαυση!!!

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

Check Also

Γαρίδες Ρουμπινένιες / Μύρισε Ελλάδα με τον Στέλιο Βασιλακόπουλο

Το Cash and Carry 24 Hours βρίσκεται πάντα δίπλα μας με τις καλύτερες προστάσεις, συνταγές …