Κυριακή, 17 Δεκέμβριος 2017
Home / Δοκιμάζουμε / Μαγειρική / Νόστιμη σπανακόπιτα

Νόστιμη σπανακόπιτα

Τι πιο ωραίο και νόστιμο από μια παραδοσιακή σπανακόπιτα!!!

Εμείς σας γράφουμε μια καταπληκτική συνταγή που πιστέψτε μας θα την κάνετε ξανά και ξανά.

Υλικά :

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση :

  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
  • 5 τρυφερά πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 10 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τραχανά
  • 450 γραμ.  φέτα
  • 200 ml συμπυκνωμένο γάλα εβαπορέ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2  αυγά
  • 1/4 φλ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση :

Ρίχνουμε  το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, τα πράσα, τα κρεμμύδια με τα φύλλα τους, αλάτι και πιπέρι και τα τρίβω με τα χέρια μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τον τραχανά, τη φέτα σε τρίμματα και ανακατεύουμε.Σε μικρή μπολ χτυπάμε τα αυγά, το εβαπορέ γάλα και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μισό μείγμα στα χόρτα και ανακατεύω καλά. Στο υπόλοιπο μείγμα αυγού ρίχνουμε λίγο νερό, για να αραιώσει. Λαδώνουμε το ταψί μας. Στρώνουμε το πρώτο μεγάλο φύλλο το οποίο εξέχει από τα τοιχώματα του ταψιού. Ραντίζουμε με λίγο μείγμα αυγού.Στρώνουμε άλλα δύο φύλλα, ελαφρώς τσαλακωμένα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ενδιάμεσα.  Τα ραντίζουμε ελαφρά με μείγμα αυγού. Αδειάζουμε τη γέμιση σε λεπτή στρώση και στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα φύλλα μας.Στο τέλος ρίχνουμε το μείγμα αυγού που έχει απομείνει. Χαράζουμε σε κομμάτια. Βάζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα.

Έτοιμη καλή σας απόλαυση!!!

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

Check Also

Νόστιμα κανελόνια με κιμά

Υλικά : 1 κιλό κιμά ντομάτες 1 σκελίδα σκόρδο 1 κρεμμύδι 1 ματσάκι μαϊντανό 1 …