Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018
Home / Μύρισε Ελλάδα / Γλυκά / Νηστίσιμη κρέμα με κακάο

Νηστίσιμη κρέμα με κακάο

Υλικά που θα χρειαστούμε για την κρέμα μας :

  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 250 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 125 γρ. νερό
  • 150 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • αμύγδαλο ωμό ψιλοκομμένο ( για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση :

Ανακατεύουμε σε μία κατσαρόλα το κακάο με το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό και το σιρόπι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί το κακάο με το κορν φλάουρ και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα μας. Ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα χειρός για να αποφύγουμε τυχόν σβόλους στο μείγμα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε ποτηράκια και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα.  Τέλος σερβίρουμε με το ψιλοκομμένο αμύγδαλο.

Έτοιμο το γλυκό μας!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

Check Also

Η Σαλάτα του Στέλιου / Μύρισε Ελλάδα με τον Στέλιο Βασιλακόπουλο

Το Cash & Carry 24 Hours, φροντίζει πάντα να μας προτείνει τις πιο λαχταριστές συνταγές! …