Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018
Home / Δοκιμάζουμε / Μελιτζάνες με πατάτες κοκκινιστές

Μελιτζάνες με πατάτες κοκκινιστές

Οι περισσότεροι Έλληνες είναι λάτρες των λαδερών φαγητών γι’ αυτό σήμερα σας έχουμε την πιο νόστιμη Ελληνική συνταγή.

Πάμε όμως να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε και πως θα δημιουργήσουμε το πιο νόστιμο φαγητό σήμερα!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1 κιλό τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση του φαγητού μας :

Καθαρίζουμε τις πατάτες και αφού τις πλύνουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και τις πατάτες. Τις αφήνουμε να σιγοψηθούν για λίγα λεπτά και να λαδωθούν καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και συμπληρώνουμε νερό τόσο, όσο να καλυφθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 35΄ μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια. Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τις ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15′. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ψημένες μελιτζάνες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σιγοβράζουμε για επιπλέον 15′. Τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Έτοιμο!!!

Μπορούμε να σερβίρουμε με φρέσκια φέτα.

Καλή σας απόλαυση!!!

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

Check Also

Γαρίδες Ρουμπινένιες / Μύρισε Ελλάδα με τον Στέλιο Βασιλακόπουλο

Το Cash and Carry 24 Hours βρίσκεται πάντα δίπλα μας με τις καλύτερες προστάσεις, συνταγές …