Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018
Home / Δοκιμάζουμε / Λαδερά φασολάκια κοκκινιστά

Λαδερά φασολάκια κοκκινιστά

Είμαστε και εμείς που νηστεύουμε και σκεφτόμαστε τι να μαγειρέψουμε.

Όμως είμαστε εμείς εδώ και σας έχουμε τέλεια συνταγούλα γιατί η νηστεία έχει πολλά πράγματα που μπορούμε να μαγειρέψουμε και πάνω απ΄ όλα θρεπτικά και με πολλές βιταμίνες.

Σήμερα έχουμε συνταγή για νόστιμα και λαχταριστά φασολάκια κοκκινιστά.

Πάμε όμως να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε.

Υλικά :

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. μέτριες πατάτες
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. τομάτα κονκανσέ
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 300 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια ή κατεψυγμένα
  • ⅓ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, κόβουμε σε ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι, κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και τα αφήνουμε σε ένα μπολ. Στην συνέχεια τοποθετούμε μια πλατιά χαμηλή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε όλα μαζί στο ελαιόλαδο. Ύστερα προσθέτουμε και τις πατάτες και τις αφήνουμε και αυτές να σοταριστούν και σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την τομάτα κονκανσέ, τον κύβο, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τα φασολάκια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό και έχουν γίνει τα φασολάκια και οι πατάτες, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Έτοιμο το φαγητό μας!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

Check Also

Μπισκότα Πραλίνα από την Έλενα για το Ζούμε Όμορφα!

ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ Υλικά που θα χρειαστούμε: 360 γρ. πραλίνα Φουντουκιού 2 αυγά …