Κυριακή, 17 Δεκέμβριος 2017
Home / Δοκιμάζουμε / Γλυκά / Κοπεγχάγη…… Ένα γλυκό της Γενεύης…..

Κοπεγχάγη…… Ένα γλυκό της Γενεύης…..

Υλικά

  • 5  αβγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα  αλεύρι
  • 2 κ.γλ. κοφτά, μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 480 γρ. ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
  • 240 γρ. έτοιμο φύλλο μπακλαβά
  •  3/4 κούπας βούτυρο.

Για το σιρόπι:

  • 3 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1/2  λεμόνι, χυμός

 Διαδικασία

Χτυπάμε καλά τ’ αβγά και Ρίχνουμε τη ζάχαρη λίγη-λίγη ενώ συνεχιζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη . Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα  ομογενοποιημένο μίγμα . Τέλος, προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα.

Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε  μέσα τα μισά φύλλα, ενώ αλείφουμε το καθένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε επάνω το μείγμα  και το σκεπάζουμε  με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας πάντα με βούτυρο κάθε ένα φύλλο.

Χαράζουμε  το γλυκό σε μακρόστενες λωρίδες και κατόπιν διαγώνιες, σαν του μπακλαβά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C επί 35′-40′.

Όση ώρα ψήνετε η Κοπεγχάγη, ετοιμάζετε το σιρόπι ώστε να είναι ζεστό κι όχι καυτό όταν το περιχύσετε.

για το σιρόπι:

ψήνουμε μαζί για 5′ από την ώρα του βρασμού  το νερό, τη ζάχαρη  και το χυμό λεμονιού.

Όταν η «Κοπεγχάγη» ψηθεί καλά, την περιχύνετε όπως είναι καυτή-καυτή με το χλιαρό σιρόπι. Τη σερβίρετε κρύα.

 

Check Also

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Έφτασαν οι μέρες των Χριστουγέννων και πρέπει να αρχίζουμε όλες οι νοικοκυρές σιγά – σιγά …