Κυριακή, 17 Δεκέμβριος 2017
Home / Δοκιμάζουμε / Καρμπονάρα με…αβοκάντο!

Καρμπονάρα με…αβοκάντο!

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου την αγαπημένη μου συνταγή καρμπονάρας. Όχι, δεν είναι η συνηθισμένη καρμπονάρα που έφτιαχνες μέχρι τώρα, αυτή έχει μέσα αβοκάντο!

Τα υλικά λοιπόν είναι τα εξής:

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι

2 ώριμα, μικρά έως μέτρια αβοκάντο,

1 αβγό

1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό,

αλάτι και πιπέρι

6 φέτες κομμένο μπέικον, ψιλοκομμένο

2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε κορδέλες

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες κόκκινες πιπεριές

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Αρχικά,γέμισε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό, σχεδόν μέχρι τη μέση, και ρίξε μέσα ελάχιστο αλάτι. Μετά, ρίξε μέσα το πακέτο με τα μακαρόνια σου και άφησέ τα να βράσουν για περίπου 10 με 15 λεπτά και έπειτα στράγγιξε τα.

Έπειτα, με ένα μπλέντερ, ρίξε μέσα το αβοκάντο, το αβγό, το βασιλικό, και ελάχιστη ποσότητα από αλάτι και πιπέρι. Κατά τη διάρκεια που ανακατεύεις τα υλικά μέσα στο μπλέντερ ρίξε ανά διαστήματα 1/2 φλιτζάνι από το νερό που μαγείρεψες τα ζυμαρικά σου ώστε να αποκτήσει το μείγμα μία βελούδινη υφή.

Τέλος, ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγείρεψε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Στην συνέχεια, πρόσθεσε τα ζυμαρικά, το κολοκυθάκι, το θυμάρι και τις θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού στο τηγάνι. Μαγείρεψε τα για 5 λεπτά περίπου. Αργότερα, πρόσθεσε το μείγμα με τη σάλτσα αβοκάντο και την παρμεζάνα και ανακάτεψε τα καλά. Άφησέ τα πάνω στη φωτιά για άλλα 3-5 λεπτά και πρόσθεσε λίγο νερό ακόμη αν θεωρείς ότι πρέπει.

Δοκίμασε το είμαι σίγουρη πως θα ξετρελαθείς!

 

Check Also

Νόστιμα Χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα

Επιτέλους σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε τα καταπληκτικά μελομακάρονα!!! Τι λέτε …