Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017
Home / Διασκεδάζουμε / Γαστρονομικές Επιλογές / Οι πρώτες αφίξεις της χρονιάς που θα συζητηθούν

Οι πρώτες αφίξεις της χρονιάς που θα συζητηθούν

Η νέα χρονιά ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς για την γαστρονομική σκηνή της πόλης. Εστιατόρια- σταθερές αξίες αλλάζουν «πόστο» κατεβαίνοντας κέντρο, φημισμένοι γευστικοί προορισμοί της Μυκόνου έρχονται και στην Αθήνα, νέα και πρωτότυπα projects παίρνουν σάρκα και οστά προκαλώντας το ενδιαφέρον μας.

Βασίλαινας

Επειτα από 96 χρόνια λειτουργίας στον Πειραιά το ιστορικό εστιατόριο Βασίλαινας μεταφέρετεται στο κέντρο της Αθήνας, πίσω από το Χίλτον, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του στο χρόνο. Διατηρώντας τον πήχη ψηλά αναφορικά με την ποιότητα, τις προσφερόμενες γεύσεις και την άριστη εξυπηρέτηση, ο κατάλογός του αποτελείται, πλέον, από προτάσεις της δημιουργικής, Ελληνικής κουζίνας. Ο νέος, λοιπόν, χώρος του Βασίλαινας διακρίνεται για την υψηλή αισθητική του, ενώ είναι σχεδιασμένος από τους αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Αντρέα Κούρκουλα.

Πληροφορίες  Βρασίδα 13, Αθήνα, τηλ. 210 7210501,

www.vassilenas.gr,

fb page: Βασίλαινας

Εστιατόριο   Olla

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στο δυναμικό του Κολωνακίου, το εστιατόριο Olla ακολουθεί την φιλοσοφία του μεγάλου του «αδερφού» από τη Μύκονο και ερχόμενο στην Αθήνα υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα μονοπάτια της «πειραγμένης» μεσογειακής κουζίνας. Σε έναν χώρο μοντέρνας αισθητικής, που ωστόσο βγάζει και μια ανεπιτήδευτα οικεία ατμόσφαιρα, θα έχετε την δυνατότητα να περάσετε ευχάριστες στιγμές με την παρέα σας, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα κάποια από τις εξαιρετικές προτάσεις του καταλόγου. Με πιάτα εμπνευσμένα και δημιουργημένα με τα πιο ποιοτικά, επιλεγμένα υλικά της αγοράς σίγουρα θα σας μετατρέψει σε αμετανόητους θαμώνες του, βάζοντάς σας καθημερινά σε πειρασμό με τις γευστικές, δημιουργίες του σεφ. Μάλιστα, σε καθημερινή βάση υπάρχει και διαφορετικό πιάτο ημέρας, βασισμένο σε συνταγές της ελληνικής, κουζίνας. Στα συν και τα λαχταριστά γλυκά του, που πάντα θα σας βάζουν σε πειρασμό.

Πληροφορίες  Καψάλη 10, Κολωνάκι, τηλ. 211 0129658

Drakoulis Meat Open Project

To πρώτο open restaurant του Drakoulis Meat είναι γεγονός και από τα μέσα του Δεκεμβρίου 2016 αποτελεί το θέμα συζήτησης (και επίσκεψης) για κάθε λάτρη του κρέατος (κι όχι μόνο). Στην ουσία στον κάτω όροφο του Open Meat Project της Βούλας, φιλοξενείται ένα μοντέρνο εστιατόριο, χωρητικότητας 30 ατόμων, στο οποίο ο επισκέπτης (θα) ολοκληρώνει πλήρως ένα meat-experience. Τί θα ζήσετε εδώ ακριβώς; Στο χώρο του Drakoulis Meat- Οpen project Drakoulis, όπως ήδη γνωρίζουν όσοι τον έχουν επισκεφτεί, ο πελάτης προχωράει ανάμεσα στα κρέατα, αποκτά προσωπική επαφή με το εξειδικευμένο προσωπικό του καταστήματος και παράλληλα με τις αγορές του, εκπαιδεύεται. Μυείται σε μία εμπειρία με πρωταγωνιστή το κρέας και γίνεται μέρος της. Το επόμενο βήμα έρχεται λοιπόν με ένα εστιατόριο όπου ο πελάτης θα μπορεί πλέον και να δοκιμάσει επί τόπου ό,τι εκείνος επιθυμεί, έτσι ώστε αφενός να απολαμβάνει, αφετέρου να εκπαιδεύεται βιωματικά στον εκάστοτε τύπο και κοπή κρέατος.

Πληροφορίες Βασ. Παύλου 103, Βούλα, τηλ. 210 8955655,

www.drakoulis.gr,

fb page:

Drakoulis Meat Κρεοπωλείο Delicatessen Food Mafia- Sin City

Το άρτι αφιχθέν εστιατόριο του ανατρεπτικού σεφ Ηλία Σκουλά και της Εργίνας Βεντούρη, ήρθε για να ταράξει την γαστρονομική σκηνή και στο κέντρο της Αθήνας. Με γεύσεις οικείες για όσους έχουν επισκεφτεί το Food Mafia και αγάπησαν την δημιουργική ματιά του σεφ αλλά και προτάσεις που σίγουρα θα ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο σας, φιλοξενείται στο χώρο του V4 στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου απέναντι από το θέατρο Παλλάς (εντός της στοάς). Με ethnic comfort χαρακτήρα το μενού του Ηλία Σκουλά υποστηρίζει ένα νέο concept, με βασικό πρωταγωνιστή στην κουζίνα του σεφ την ιδιαίτερη γκάμα σε κρεατικά αλλά και τον ξυλόφουρνο. Συνολικά διαθέτει τέσσερις κάρτες: snack attack, lunch menu, late lunch και diiner menu, ενώ στο χώρο λειτουργεί, επίσης, δημιουργική μπάρα και ένα after midnight cigar room.

Πληροφορίες  Βουκουρεστίου 4 (εντός της στοάς), τηλ. 6972 882235,

Σύνταγμα Omu

Στο δεύτερο επίπεδο του Oozora The House στο εμβληματικό νεοκλασικό στον αριθμό 54 επί της Δηληγιάννη στο Κεφαλάρι έχει δημιουργηθεί ένας ολοκαίνουριος χώρος που θα λειτουργεί ως bar- restaurant club. Ο λόγος για το Omu Kitchen Coctails by Oozora που ξεχωρίζει για το απλό, το οικείο και το χαλαρό του περιβάλλον –η διαμόρφωσή του θυμίζει πολύ εκείνη του σπιτιού– που σε προδιαθέτει να αράξεις με την παρέα, απολαμβάνοντας εμπνευσμένα cocktails και street food γεύσεις. Το μενού του φέρει την υπογραφή του executive chef Γιώργου Βενιέρη, ενώ τα γλυκά του έχει επιμεληθεί ο pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης. Τέλος, τα cocktails του καταλόγου αποτελούν εμπνευσμένες δημιουργίες του Σπύρου Κερκύρα.

Πληροφορίες  Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι, τηλ. 210 8018516,

fb page: OMU

Πηγή: www.greekguide.com

Check Also

4 εστιατόρια για Μεξικάνικο φαγητό που πρέπει να δοκιμάσετε στην Αθήνα

Το μεξικάνικο φαγητό είναι από τα πιο προσιτά στην διατροφή των Ελλήνων, από χώρες εκτός …