Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018
Home / Δοκιμάζουμε / Γλυκά / Γλυκά μηλοπιτάκια

Γλυκά μηλοπιτάκια

Τι σας έχουμε, τι σας έχουμε πάλι ; Συνταγούλα για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα μηλοπιτάκια!!!

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή από το ΖΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ.

Πάμε όμως να δούμε τι θα χρειαστούμε.

Υλικά για την γέμιση :

  • 4 μήλα κομμένα
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλυκού κανέλα
  • ¼ κ.γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 25 γρ. καρύδια
  • 20 γρ. σταφίδες

Υλικά για την ζύμη :

  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml ρετσίνα
  • 500 γρ. αλεύρι

Υλικά για το γαρνίρισμα :

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Εκτέλεση :

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Στην συνέχεια βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε κι όταν τα μήλα κατεβάσουν τα υγρά τους δυναμώνουμε τη φωτιά. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Τότε τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Εκτέλεση ζύμης :

Για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνoυμε το ελαιόλαδο, τη ρετσίνα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Μόλις ενωθεί το αλεύρι έχοντας δημιουργήσει μια ομοιογενή αφράτη ζύμη, είναι έτοιμη!!!   Αφού κρυώσει η γέμιση, της προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες ανακατεύοντας την. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και την ανοίγουμε απαλά με τα χέρια μας. Βάζουμε από 1 κουταλιά του γλυκού γέμιση σε κάθε τμήμα ζύμης. Σκεπάζουμε τη γέμιση διπλώνοντας στα δύο τη ζύμη και κλείνουμε καλά στην ένωση και τα τοποθετούμε στο ταψί. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε κάθε μηλοπιτάκι από πάνω για να μπορεί να βγαίνει ο ατμός. Στην συνέχεια Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC  για 35 – 40 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για μισή ώρα και στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τα κοσκινίζουμε με την άχνη και την κανέλα.

Έτοιμα!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

Check Also

Τούρτα σοκολάτας με κάστανα!

Απόγευμα και μας έπιασε μια λιγούρα για γλυκό. Εμείς είμαστε εδώ να σας δώσουμε την …