Κυριακή, 17 Δεκέμβριος 2017
Home / Δοκιμάζουμε / Φοιτητής στην κουζίνα!

Φοιτητής στην κουζίνα!

Είτε μόλις πέρασες στη σχολή, σε μια νέα πόλη, είτε είσαι στο δεύτερο, τρίτο, τέταρτο κ.ο.κ έτος των σπουδών σου, σίγουρα πάντως το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες είναι να ασχοληθείς για πολύ ώρα με το φαγητό σου. Πόσο μάλλον αν είσαι φοιτητής στο εξωτερικό και μένεις σε εστία με κοινόχρηστη κουζίνα.

Μην πανικοβάλεσαι για αυτό είμαι εγώ εδώ -μιας και συμπάσχω- για να σε βγάλω από το άγχος και να σου προτείνω μερικές γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

‘Αλα ομελέτα

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας γάλα
  • 2 κουτ. σούπας αλλαντικά της αρεσκείας σου
  • 2 κουτ. σούπας ημίσκληρο τυρί, θρυμματισμένο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το αυγό σε ένα πλατύ μπολ ή βαθύ πιάτο μέχρι να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια και προσθέτουμε τα αλλαντικά. Ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα. Μετά σπρώχνουμε με κουτάλι τις ψημένες άκρες προς το κέντρο. Ψήνουμε για άλλα 15 έως 45 δευτερόλεπτα, ανάλογα με το αν ψήθηκε καλά το αυγό. Ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας τυρί. Διπλώνουμε στη μέση την ομελέτα και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.

Γρήγορες πίτες :

Σε μια μεγάλη πίτα άπλωσε με κουτάλι σάλτσα ντομάτας, κίτρινο τυρί τριμμένο, πιπεριά και ντομάτα ψιλοκομμένη. Ψήσε στον φούρνο, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, στους 200οC για 6-7 λεπτά.

 

 

Μακαρόνια:

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια για περίπου 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό. Στη κατσαρόλα που τα βράσαμε, βάζουμε λίγο βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε καλά.

Για την σάλτσα θα χρειαστούμε:

  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. του καφέ λάδι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ξερό βασιλικό ή ρίγανη ή δυόσμο

Εκτέλεση:

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι, το σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε την ντομάτα και όλα τα μυρωδικά.

Τέλος βάζουμε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει και να δέσει.

Μπορείς ακόμη και με κιμά!

θα χρειαστούμε:

  • κιμά 300 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος, δύο φορές περασμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4  κουταλάκι γλυκού σκόνη κανελογαρρύφαλο
  • 1/4  κουταλάκι γλυκού σκόνη μπαχάρι αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γραμμάρια κουκασέ
  • λίγο ντοματόπελτέ (1 κουταλάκι)

Εκτέλεση:

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, αφού το έχουμε κόψει σε μικρές ροδέλες. Έπειτα βάζουμε το κιμά ανακατεύοντας το καλά. Αργότερα, προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγο πελτέ.

Εν συνεχεία βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, το μπαχάρι,το κανελογαρύφαλο και τέλος βάζουμε νερό να το σκεπάσει. Το αφήνουμε περίπου 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.

 

Check Also

Νόστιμα Χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα

Επιτέλους σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε τα καταπληκτικά μελομακάρονα!!! Τι λέτε …