Κυριακή, 17 Δεκέμβριος 2017
Home / Διασκεδάζουμε / Γαστρονομικές Επιλογές / Φιλέτο βακαλάου με κρασί, μέλι, μουστάρδα και θυμάρι

Φιλέτο βακαλάου με κρασί, μέλι, μουστάρδα και θυμάρι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 φιλέτα βακαλάου
  • 300 γρ. baby καρότα
  • 2 κολοκύθια μέτριου μεγέθους
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • θυμάρι φρέσκο ή ξερό

Προετοιμασία: 15′ (6 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 47′ (6 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

1) Πλένουμε τα φιλέτα του βακαλάου και τα στραγγίζουμε καλά.
2) Σε ένα πυρέξ απλώνουμε ομοιόμορφα τις ροδέλες ντομάτας.
3) Απο πάνω απλώνουμε τις ροδέλες απο το κρεμμύδι μας.
4) Kόβουμε και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα σκορπίζουμε μαζί με τα baby καροτάκια μας ομοιόμορφα σε όλο το πυρέξ.
5) Στο τέλος απο πάνω βάζουμε τα φιλέτα μας και ετοιμάζουμε την σάλτσα!
6) Σε ενα μπόλ βάζουμε το κρασί, ελαιόλαδο, μουστάδα, μέλι, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα μαζί και περιχύνουμε με την σάλτσα τα φιλέτα και τα λαχανικά.
7) Ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.
8) Τα αρώματα απο το κρασί, το μέλι και την μουστάρδα είναι καταπληκτικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείται να το συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα με μαρούλι και ρόκα. Και παγωμένο κρασάκι φυσικά!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Πηγή : www.sintagespareas.gr

Check Also

Νόστιμη σπανακόπιτα

Τι πιο ωραίο και νόστιμο από μια παραδοσιακή σπανακόπιτα!!! Εμείς σας γράφουμε μια καταπληκτική συνταγή …