Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018
Home / Δοκιμάζουμε / Ελιόψωμο!!!

Ελιόψωμο!!!

Εσείς σαν ορεκτικό σκέφτεστε τι να φτιάξετε ;

Εμείς σήμερα έχουμε να σας προτείνουμε κάτι απλό και πεντανόστιμο. Τι πιο ωραίο από ψωμί και συγκεκριμένα με άρωμα Ελλάδας και φυσικά μιλάω για το αγνό ελαιόλαδο που παράγει η Χώρα μας.

Πάμε όμως να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε.

Υλικά :

  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ελιές ψιλοκομμένες

Εκτέλεση :

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την ξηρή μαγιά, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι, ξερή ρίγανη και χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για 5-6 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και χτυπάμε. Βάζουμε τη ζύμη μας σ’ ένα αλευρωμένο μπολ. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη αλευρώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, απλώνουμε τριμμένη φέτα και ελιές ψιλοκομμένες σε όλη την επιφάνεια. Τυλίγουμε τη ζύμη για να φτιάξουμε ένα μεγάλο ρολό και το κόβουμε στη μέση. Τυλίγουμε και ενώνουμε το κάθε κομμάτι για να δημιουργήσουμε δύο ψωμιά. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε 30 λεπτά για να φουσκώσουν. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Έτοιμο!!!

Εμπιστευτείτε μας όλοι θα μιλάνε για το πιο νόστιμο ελιόψωμο!!!

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνακη

Check Also

Χούμους με ταχίνι και αβοκάντο!!!

Σήμερα σας έχω καταπληκτική συνταγή για χούμους με ταχίνι και αβοκάντο για να γλείφετε τα …