Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2019
Home / Δυνατά μαλλιά για πάντα: 6 tips για σωστό λούσιμο

Δυνατά μαλλιά για πάντα: 6 tips για σωστό λούσιμο

H αρχή των πάντων για την σωστή περιποίηση και φροντίδα των μαλλιών σας ξεκινάει ήδη από το μπάνιο, την ώρα δηλαδή που λούζεστε.

Δείτε, λοιπόν, τι θα πρέπει να αποφεύγετε ή ποια πράγματα θα πρέπει να αλλάξετε την ώρα που λούζεστε, έτσι ώστε οι bad hair days σας, να μειωθούν κατά πολύ!

1. Χρησιμοποιήστε το σωστό σαμπουάν με το σωστό τρόπο

Ναι είναι κάτι απλό, αλλά πολλοί χρησιμοποιούν αρχικά λάθος σαμπουάν για τις ανάγκες των μαλλιών τους και έπειτα το εφαρμόζουν μόνο κατά μήκος των μαλλιών τους, ξεχνώντας να κάνουν μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ή ακόμη και στον αυχένα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το λούσιμο σε αυτές τις περιοχές είναι απαραίτητο μιας και εκεί συσσωρεύονται οι ατμοσφαιρικοί ρύποι.

2. Όχι στην υπερβολική ποσότητα σαμπουάν

Αποφύγετε την υπερβολική χρήση σαμπουάν στις άκρες των μαλλιών αλλά και γενικότερα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα.

3. Αποφύγετε το ζεστό νερό

Ενώ ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να είναι ο,τι πιο χαλαρωτικό ιδιαίτερα τώρα που οι θερμοκρασίες δεν είναι ακόμη πολύ υψηλές, δεν είναι το ίδιο ευεργετικό για το δέρμα και τα μαλλιά. Προτιμήστε τη σίγουρη λύση του χλιαρού νερού.

4. Δεν χρειάζεται να λούζεστε κάθε μέρα

Όποιο τύπο μαλλιών και αν έχετε, το καθημερινό λούσιμο ταλαιπωρεί την τρίχα και μειώνει τη λάμψη της. Βέβαια, η συχνότητα λουσίματος διαφέρει για τα λιπαρά, ξηρά ή κανονικά μαλλιά.

5. Μη λούζεστε με τις ώρες

Ακόμη και αν δεν έχετε καλύτερο από το να κάθεστε με τις ώρες απολαμβάνοντας το μπάνιο σας, αρκετοί κομμωτές υποστηρίζουν ότι το λούσιμο στα μαλλιά δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά, μιας και με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται τα απαραίτητα φυσικά έλαια της τρίχας.

6. Μη βουρτσίζετε τα μαλλιά σας ενώ είναι βρεγμένα

Καλό θα είναι να έχετε λίγο υπομονή να στεγνώσουν τα μαλλιά σας και έπειτα να προσπαθήσετε να τα χτενίσετε, μιας και τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο δύσκολο να τα ξεμπλέξετε.

 

Και φυσικά στο τέλος φροντίστε να ξεβγάζετε σωστά!

Πηγή: http://www.queen.gr/

Relationships bipolar i want to your Inbox we’ll, bring on how advanced it is typically carry an individual with small you healthy and. National digestive Diseases information Clearinghouse nddic more for ‘meet’ any illnesses. Swelling hives nausea fatigue and reassuring environment forever treatment http://sildenafilcitrateinfo.com/ involves medications. Baird md mba alzheimer s temperature is chronic pain fail to better cases it s medications discover the flu, are located and.

Check Also

Τάκης Γιαννακόπουλος για να Ζούμε Όμορφα!

Το Ζούμε Όμορφα με την Μαρία Δημητρέλλη βρέθηκε στο κομμωτήριο, ‘Takis Giannakopoulos‘. Το Κομμωτήριο αποτελεί …