Τρίτη, 22 Μάιος 2018
Home / Μύρισε Ελλάδα / Γλυκά / Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Έφτασαν οι μέρες των Χριστουγέννων και πρέπει να αρχίζουμε όλες οι νοικοκυρές σιγά – σιγά να φτιάχνουμε τα γιορτινά γλυκά και συγκεκριμένα τους αγαπημένους μας κουραμπιέδες.

Είναι νόστιμοι, εύκολοι στην εκτέλεση αγαπητοί σε μικρούς και μεγάλους.

Πάμε όμως να δούμε πως θα του φτιάξουμε και τα υλικά που θα χρειαστούμε.

Υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 900 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανιλίνες
  • 1/2 κ.γ. πικραμύγδαλο
  • 200 γρ. ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο
  • 1 κ.γ. ανθόνερο

Υλικά που θα χρειαστούμε για το σερβίρισμα :

  • Ζάχαρη άχνη
  • Ανθόνερο

Εκτέλεση :

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC.
  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα και στην συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες, το πικραμύγδαλο και το ανθόνερο και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • Αρχίζουμε και φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί.

  • Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο. Με προσοχή τους βγάζουμε από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
  • Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.
  • Σε ένα κόσκινο βάζουμε άχνη ζάχαρη και όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε.

Έτοιμοι, τόσο απλά και τόσο γρήγορα.

Εσείς πιστεύατε πως ένα νόστιμο γλυκό θα ήταν και τόσο γρήγορο στο να το φτιάξετε;

Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη.

Check Also

Χούμους με ταχίνι και αβοκάντο!!!

Σήμερα σας έχω καταπληκτική συνταγή για χούμους με ταχίνι και αβοκάντο για να γλείφετε τα …