Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017
Home / Δοκιμάζουμε / Γλυκά / Χριστουγεννιάτικες δίπλες

Χριστουγεννιάτικες δίπλες

Οι δίπλες είναι ένα παραδοσιακό γλυκό από την Καλαμάτα που φτιάχνετε πολύ τα Χριστούγεννα.

Για όλες εσάς που σας αρέσει να κάνετε γλυκά μόνες στο σπίτι σας έχουμε την πεντανόστιμη συνταγή παρακάτω.

Υλικά για την ζύμη :

  • 10 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Υλικά για το σιρόπι :

  • 1 κιλό νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό μέλι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 250 γρ. καρύδια
  • 1 κ.σ. κανέλα

Οδηγίες : 

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε, ρίχνουμε το ποτό με το λεμόνι, μετά το αλάτι και τη ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτή ζύμη. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα.

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Κόβουμε τη ζύμη μας σε μεγάλες ροδέλες και μετά ξανά στη μέση. Παίρνουμε μια ροδέλα. Την πατάμε λίγο με το χέρι μέχρι να γίνει λεπτή η ζύμη μας και αρχίζουμε και τηγανίζουμε. Στην συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη και στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι με το λάδι μόλις αφρίσει είναι έτοιμο. Αρχίζουμε και το ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε τοποθετήσει τις δίπλες και στην συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια και την κανέλα.  Έτοιμα!!! Εσείς τι λέτε φέτος μήπως θα τις φτιάξετε μόνοι σας;                                                                            Με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπουρνάκη

Check Also

Νόστιμα Χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα

Επιτέλους σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε τα καταπληκτικά μελομακάρονα!!! Τι λέτε …