Κυριακή, 17 Δεκέμβριος 2017
Home / Δοκιμάζουμε / Γλυκά / ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

Δοκιμάζουμε να φτιάξουμε το παραδοσιακό γλυκό της Καθαράς Δευτέρα, χαλβά Σιμιγδαλένιο.

ΥΛΙΚΑ
• 1 ποτήρι ελαιόλαδο
• 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
• 3 ποτήρια ζάχαρη
• 4 ποτήρια νερό
• 1 ξυλάκι κανέλα
• 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρντισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό , τη ζάχαρη και την κανέλα, το αφήνουμε να βράσει μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι, προσθέτουμε το σιμιγδάλι , το καβουρντίζουμε για 5’ με 6’ λεπτά ανακατεύοντας το συνεχεία με μια κουτάλα. Όταν πάρει χρώμα προθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι στο σιμιγδάλι, με προσοχή γιατί το μείγμα πετάγεται και καίει. Βάζουμε ξανά το χαλβά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλά από την κατσαρόλα. Αποσύρουμε το χαλβά από την φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο με μια πετσέτα. Μόλις κρυώσει το βάζουμε σε μπολάκια ή σε φόρμα.

Tips
Μπορούμε στο μείγμα να προσθέσουμε σταφίδες και κουκουνάρι .
Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε μια ποσότητα ζάχαρης με μέλι.
Αν μας αρέσει το πορτοκάλι αφαιρούμαι μια ποσότητα νερού και την αντικαθιστούμε με χυμό πορτοκαλιού.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Check Also

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Έφτασαν οι μέρες των Χριστουγέννων και πρέπει να αρχίζουμε όλες οι νοικοκυρές σιγά – σιγά …